CEO Corner

Eindejaarstoespraak

Aan het einde van een zwaar jaar is dit niet de afsluiting waar we op gehoopt hadden. We hebben allemaal onze plannen moeten aanpassen. Veel waarop we ons verheugden, kan niet doorgaan en dat is een teleurstelling. 2020 heeft ons echter iets belangrijks geleerd. 2020 heeft ons geleerd dat wij niet moeten wachten op bijzondere momenten, maar dat wij momenten bijzonder moeten maken.

Een bijzonder moment voor mij in 2020 is geweest mijn aantreden bij het SZF als uw Algemeen Directeur. Wanneer wij dit jaar afsluiten, zit ik nauwelijks drie maanden in deze functie.
Inmiddels is het directieteam versterkt met een Directeur Medische Zaken, een Financieel Directeur en een Directeur Operationele Aangelegenheden. Samen zetten wij de schouders onder het immense werk.
Dit moet erin resulteren dat de druk op de zorg in Suriname verminderd wordt. Weest u zich ervan bewust dat de aanpak die de directie voorstaat geen soloactie is, maar een beleid dat samen met u allen uitgedragen zal moeten worden.

Wij verwelkomen graag uw positieve bijdrage en zien daarbij uw kritische ondersteuning gaarne tegemoet. Want, zoals eerder gesteld, wij gaan samen het SZF tot een solide organisatie maken, die zich stevig gepositioneerd weet in en ten behoeve van de Surinaamse samenleving.

We moeten een kwaliteitsmanagement-systeem omarmen, dat zich zal moeten verankeren in onze vezels. We moeten werken aan het vormen van daadkrachtige medewerkers, die waarachtige SZF-DNA-dragers worden.
Want uiteindelijk gaat het om goede zorg waarbij de mens in Suriname centraal staat. Die mens is onze klant, maar ook onze medewerker. We zullen ernaartoe werken dat zorgvragers zich weer gezien voelen.
Daarom vinden wij openheid, betrokkenheid en zelfreflectie belangrijke competenties voor onze medewerkers, wat hun functie ook mag zijn.

Aanwezig zijn met onverdeelde aandacht en vanuit gelijkwaardigheid samenwerken aan welzijn waarbij iedereen een kans krijgt, moet ons motto zijn. Vol vertrouwen en met een open blik kijken we dan ook uit naar 2021. Een jaar waarin wij meer oog voor elkaar en het gezamenlijke belang moeten hebben. Een jaar waarin wij beter moeten samenwerken vanuit het principe van geven en nemen. Laten wij die norm alstublieft nooit doen vervagen. Want juist in uitdagende omstandigheden dienen wij elkaar op te zoeken en ons te ontfermen over elkaar. Omdat iedereen meetelt.


We onderschatten vaak de positieve invloed die we met onze bescheiden mogelijkheden als mens kunnen hebben. Samen kunnen we misschien niet alles, maar wel veel! Samen met u, wil ik dan ook proosten op een voorspoedig nieuwjaar, waarin we allemaal weer zullen samenwerken om de zorg mooier, beter en effectiever te maken.


Ik wens u allen een vredig en veilig uiteinde en een liefdevol, gezond en productief 2021 toe!

Stay safe!

Ik dank u

 

Drs. Amar Randjitsing

Algemeen directeur