BESCHERM JEZELF

Bijgewerkt: 24-03-2020 , Corporate Communications

Fundamentele beschermingsmaatregelen tegen het nieuwe coronavirus

Blijf op de hoogte van de meest recente informatie over de COVID-19-uitbraak, beschikbaar op de website van de WHO en via uw nationale en lokale autoriteit voor volksgezondheid. COVID-19 treft nog steeds voornamelijk mensen in China met uitbraken in andere landen. De meeste mensen die besmet raken, ervaren een milde ziekte en herstellen, maar voor anderen kan het ernstiger zijn. Zorg voor je gezondheid en bescherm anderen door het volgende te doen:

 

  1. Was regelmatig uw handen

Maak uw handen regelmatig en grondig schoon met een hand sanitizer op alcoholbasis of was ze met water en zeep.

Waarom? Je handen wassen met water en zeep of hand sanitizer op alcoholbasis gebruiken, doodt virussen die op je handen kunnen zitten.

 

  1. Handhaaf sociale afstand

Houd een afstand van minimaal 2 meter aan tussen jezelf en iedereen die hoest of niest.

Waarom? Wanneer iemand hoest of niest, spuiten ze kleine vloeistofdruppeltjes uit hun neus of mond die een virus kunnen bevatten. Als u te dichtbij bent, kunt u de druppeltjes, inclusief het COVID-19 (Corona virus), inademen als de persoon die hoest de ziekte heeft.

 

  1. Raak ogen, neus en mond niet aan

Waarom? Handen raken veel oppervlakken en kunnen virussen oppikken. Eenmaal besmet kunnen de handen het virus overbrengen op uw ogen, neus of mond. Van daaruit kan het virus je lichaam binnendringen en je ziek maken.

 

  1. Oefen goede hoest-/ nieshygiëne

Zorg ervoor dat u en de mensen om u heen een goede hoest-/ nieshygiëne volgen. Dit betekent dat u uw mond en neus bedekt met uw gebogen elleboog, tissue of papieren zakdoekje wanneer u hoest of niest. Gooi deze dan onmiddellijk weg.

Waarom? Druppeltjes verspreiden het virus. Door een goede hoest-/ nieshygiëne te volgen, beschermt u de mensen om u heen tegen virussen zoals verkoudheid, griep en COVID-19.

 

  1. Als u koorts, hoest en ademhalingsmoeilijkheden heeft, zoek dan vroeg medische hulp

Blijf thuis als je je onwel voelt. Als u koorts, hoest en ademhalingsmoeilijkheden heeft, zoek dan medische hulp en bel van tevoren. Volg de aanwijzingen van uw lokale gezondheidsautoriteit.

Waarom? Nationale en lokale autoriteiten hebben de meest actuele informatie over de situatie in uw regio. Als u van tevoren belt, kan uw zorgverlener u snel naar de juiste gezondheidsinstelling leiden. Dit beschermt u ook en helpt verspreiding van virussen en andere infecties te voorkomen.

 

  1. Blijf op de hoogte en volg het advies van uw zorgverlener

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over COVID-19. Volg het advies van uw zorgverlener, uw nationale en lokale gezondheidsautoriteit of uw werkgever over hoe u uzelf en anderen kunt beschermen tegen COVID-19.

Waarom? Nationale en lokale autoriteiten hebben de meest actuele informatie over de vraag of COVID-19 zich in uw regio verspreidt. Ze zijn het best geplaatst om te adviseren over wat mensen in uw omgeving moeten doen om zichzelf te beschermen.

 

Beschermingsmaatregelen voor personen die zich in een recentelijk (afgelopen 14 dagen) gebieden bevinden of hebben bezocht waar COVID-19 zich verspreidt

Volg de bovenstaande richtlijnen.

Blijf thuis als u zich onwel begint te voelen, zelfs met milde symptomen zoals hoofdpijn en een lichte loopneus, totdat u herstelt.

Waarom? Door contact met anderen en bezoeken aan medische faciliteiten te vermijden, kunnen deze faciliteiten effectiever werken en kunnen zij u en anderen beschermen tegen mogelijke COVID-19 en andere virussen.

Als u koorts, hoest en ademhalingsmoeilijkheden krijgt, moet u onmiddellijk medisch advies inwinnen, omdat dit te wijten kan zijn aan een luchtweginfectie of een andere ernstige aandoening. Bel van tevoren en vertel uw provider over eventuele recente reizen of contact met reizigers. Waarom? Als u van tevoren belt, kan uw zorgverlener u snel naar de juiste gezondheidsinstelling leiden. Dit helpt ook om mogelijke verspreiding van COVID-19 en andere virussen te voorkomen.

Bron:

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public