SAMEN OPTREDEN OM OBESITAS TE BESTRIJDEN

Bijgewerkt: 06-04-2021 , afdeling Corporate Communications

De World Obesity Federation (Wereld Obesitas Federatie) constateert dat de obesitas-epidemie, die de afgelopen 40 jaar is opgedoken, een duidelijke weerspiegeling is van de veranderingen in de voedselproductie branche. Voedselproducenten hebben bewerkte voedingsmiddelen algemeen beschikbaar en betaalbaar gemaakt en sterk gepromoot. Deze type voedingsmiddelen zijn heel rijk aan calorieën en arm aan voedingsstoffen. Op 04 maart, Wereld Obesitas Dag, roept de World Obesity Federation iedereen op om de obesitas-epidemie samen aan te pakken om zo te komen tot een gelukkiger, gezonder en langer leven voor iedereen.

Obesitas, ook bekend als overgewicht of zwaarlijvigheid, betekent dat het lichaam te zwaar is en te veel lichaamsvet heeft. De belangrijkste oorzaken hiervan zijn te veel eten en te weinig bewegen. Als de consumptie van voeding meer is dan uw lichaam nodig heeft, worden de voedingsstoffen omgezet in lichaamsvet. Naast te veel eten en te weinig bewegen, kunnen het gebruik van bepaalde medicamenten,  ziektes en erfelijke factoren ook leiden tot overgewicht.

Volgens data van de World Obesity Federation hebben ruim 800 miljoen mensen over de hele wereld te kampen met overgewicht. Het maakt geen onderscheid tussen ras, geslacht of leeftijd en wordt door velen nog niet goed begrepen. Hoe meer mensen weten over obesitas, hoe bewuster ze ermee omgaan en des te sneller wij de epidemie een halt kunnen toeroepen.

Er zijn voldoende redenen om te streven naar een gezond lichaamsgewicht. Overgewicht verhoogt namelijk het risico op:

Voor vrouwen met overgewicht geldt ook dat ze moeilijk zwanger kunnen worden en meer kans hebben op het ontwikkelen van problemen tijdens de zwangerschap.

 

Bronvermelding

www.worldobesityday.org (04 mrt 2021)
www.thuisarts.nl (04 mrt 2021)
www.erfelijkheid.nl (04 mrt 2021)