WELLNESS WEEK IN THE AMERICA’S 2020

Bijgewerkt: 17-09-2020 , afdeling Corporate Communications

Wellness Week werd voor het eerst gehouden op 11 september 2007 door de Pan American Health Organization (PAHO). Wellness betekent welzijn in het Nederlands. In zo een week worden er verschillende activiteiten georganiseerd om het welzijn van de mens te verbeteren. Het hoogtepunt van de Wellness Week is de Walk for Health; een wandelloop om aandacht te vragen voor de gezondheid en het welzijn van de mens. Dit evenement begon ongeveer 20 jaar geleden

Caribbean Wellness Day is de inspiratie geweest voor de introductie van Wellness Week. In de Engels sprekende Caribische landen, is deze dag uitgeroepen om het bewustzijn over het voorkomen van NCD’s door middel van een gezonde levensstijl te verhogen. NCD is de afkorting van Non-Communicable Disease wat Niet-Overdraagbare Ziekte betekent. Het is een verzamelnaam van chronische aandoeningen zoals beroerte, kanker, astma en diabetes mellitus.

Sinds 2011 hebben gemeenschappen op het hele halfrond deelgenomen aan activiteiten variërend van wandelingen en fietstochten tot gezonde voedselbeurzen. Eén van de meest frequente activiteiten was “gezonde scholen bouwen”. Het idee hierachter is om gezondheid op scholen te bevorderen, zodat leerlingen, ouders en gemeenschappen in staat zijn om gezonde keuzes te maken.