WERELD DIABETES DAG 2022

Bijgewerkt: 14-11-2022 , Corporate Communications

Wereld Diabetes Dag

Elk jaar wordt er over de hele wereld op 14 november stilgestaan bij Wereld Diabetes Dag (WDD). Deze dag werd in 1991 door de Internationale Diabetes Federatie (IDF) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geïntroduceerd als reactie op de alarmerende toename van diabetes over de hele wereld.

Het doel van Wereld Diabetes Dag is aandacht en begrip vragen voor diabetes mellitus, in de volksmond beter bekend als suikerziekte of sukru siki. De datum 14 november is gekozen omdat deze de verjaardag is van Frederick Banting, die samen met Charles Best, aan de basis heeft gestaan van de ontdekking van insuline in 1922. Dankzij deze ontdekking is diabetes geen dodelijke ziekte meer.

Hieronder geven wij u enkele tips hoe u diabetes mellitus kunt voorkomen:

  • Streef naar een gezond BMI

Overgewicht en obesitas dragen bij aan jouw kans op suikerziekte en complicaties die hiermee gepaard gaan. Er stapsgewijs naartoe werken om jouw streefgewicht te bereiken is dan ook enorm belangrijk om gezonder te worden.

  • Stop met roken

Roken vergroot de kans op diabetes en complicaties bij diabetes. We weten het eigenlijk allang: roken maakt je er niet gezonder op. Dus kies voor een nieuwe, gezonde levensstijl. Daar past roken niet langer in.

  • Gezond eten

Koolhydraatarm eten helpt om suikerwaardes onder controle te krijgen. Heel veel mensen gebruiken daardoor minder medicatie of uiteindelijk zelfs helemaal geen meer. Simpelweg door gezonder te eten. 

  • Stop met frisdrank en andere gezoete drankjes

Wist je dat je op deze manier een hoop calorieën naar binnen slurpt? Deze drankjes bevatten veel slechte, snelle en overbodige suikers zonder vezels. Jouw lichaam moet dit meteen verbranden of zet het om in vet. 

  • Een extra portie groente mag altijd

Groene groentes zijn laag in calorieën, hoog in vezels en bevatten veel vitamines en mineralen. Vraag in een restaurant om een extra portie groente in plaats van rijst of aardappelen. Dit kan ook in de kantine op je werk. Zo ben je altijd voldaan en nog gezond ook! 

 

Bronvermelding:

https://makkelijkafvallen.nl/diabetes-omkeren-genezen-voorkomen/?gclid=CjwKCAiA68ebBhB-EiwALVC-NmQjXRCuEVv3UhV1zdkluKXgXPohezU6Al7R6SYcecMA-CtO1WKEKBoC8NAQAvD_BwE

https://www.diabetesfonds.nl/wereld-diabetes-dag