WORLD WATER DAY 2022

Bijgewerkt: 21-03-2022 , Corporate Communications

De jaarlijkse World Water Day (Wereld Water Dag) is een internationale dag in het teken van water op 22 maart. Het thema voor het jaar 2022 is “Grondwater”.

Het doel van de Wereld Waterdagcampagne is het bevorderen van de bewustwording over rampen, zodat wij ons er beter op kunnen voorbereiden, het delen van kennis op regionaal niveau en het vergroten van het publieke bewustzijn over de diverse elementen van rampen die met water te maken hebben. Het is eveneens de bedoeling dat er wereldwijd politieke en gemeenschapsacties op touw worden gezet zodat watergerelateerde rampen zoveel mogelijk kunnen worden tegengegaan. Hierdoor kunnen levens en bezittingen gered worden. Daarnaast moeten de acties die vanuit Wereld Waterdag georganiseerd worden, bijdragen tot de Millennium Ontwikkelingsdoelstelling met betrekking tot het verminderen van armoede en het bouwen aan duurzame ontwikkeling.

Water is essentieel voor al het leven. Toch hebben miljoenen mensen in de wereld te kampen met watertekorten. Jaarlijks sterven miljoenen kinderen aan door water overgebrachte ziektes. En de armste landen in de wereld worden geregeld geteisterd door droogte.

Laten we ons op Wereld Waterdag voornemen om meer te doen, zodat alle mensen in de wereld toegang tot veilig en zuiver water kan worden verschaft.