TOEGANKELIJKHEIDSVERKLARING

Bijgewerkt: 02-03-2020

De World Internet Association streeft ernaar gelijke kansen te bieden aan mensen met speciale behoeften. Daarom hebben we de site ontworpen en gepland om te voldoen aan de AA-richtlijnen van het World Wide Web Consortium

Neem voor opmerkingen en suggesties contact met ons op: info@staatsziekenfonds.sr. Als u problemen ervaart of gebieden niet voldoen aan de toegankelijkheidsvereisten, neem dan contact met ons op.

Naleving van normen

 1. Alle pagina's op deze site zijn geschreven in de juiste HTML5-code. Goed schrijven van codes zorgt voor de juiste werking van ondersteunende technologieën die worden gebruikt door mensen met een beperking (zoals schermlezers voor blind gebruik).
 2. De site is ontworpen in contrasterende kleuren die een optimaal gebruik mogelijk maken voor slechtzienden en kleurenblinden.
 3. De inhoud op de semantische site bevat titels, informatietabellen, lijsten, alinea's, standaardkoppelingen, bedieningselementen voor formulieren en afbeeldingsbeschrijvingen.
 4. De site heeft belangrijke inhoudsgebieden die door andere sites worden weergegeven. Deze gebieden worden bepaald door titelovereenkomsten. Hun toegankelijkheid hangt echter af van de gehoste site. Bijvoorbeeld - Facebook in de zijbalk van inhoudspagina's.
 5. De formulieren op de site zijn toegankelijk voor schermlezers en toetsenbordgebruikers.

Siteweergave

 • U kunt het formaat van teksten op de site wijzigen met behulp van het CTRL + -toetsenbord of door gebruik te maken van het menu.
 • Als u de tekst met 200% verhoogt, wordt de site weergegeven zoals op mobiele apparaten voor de beste weergave van de inhoud.
 • De minimaal aanbevolen siteresolutie is 980 pixels breed. Opmerking: de resolutie van de website is lager dan bezichtigd kan worden
 • Website geoptimaliseerd voor mobiel bekijken (responsief)
 • De lettertypen op de site zijn schreefloos - dat wil zeggen dat dezen geen randen bevatten die de leesvolgorde verstoren.
 • U kunt zonder CSS door de site bladeren en een goed resultaat krijgen.
 • De dynamische informatiecarrousels kunnen worden gestopt en bediend met een toetsenbord / muis.
 • Als u andere wijzigingen wilt aanbrengen in de tekstgrootte en kleuren van de site, kunt u dit doen met de browser. U bent van harte welkom om de richtlijnen voor het wijzigen van de kleur en het lettertype van de browser te volgen. Deze wijzigingen zijn van invloed op alle sites die u via uw browser bekijkt. Sommige sites reageren mogelijk niet op wijzigingen, omdat ze niet toegankelijk zijn.

De site navigeren met een toetsenbord

Als u herhaaldelijk op de Tab-toets drukt, gaat u door de verschillende koppelingen op de pagina. Als u op Enter drukt, wordt de koppeling gestart. Let op: als u op Tab drukt, gaat u naar de volgende link en op Shift + Tab gaat u terug naar de vorige link

Bovendien maakt de site het gebruik van snelkoppelingen mogelijk waarmee u snel belangrijke pagina's of delen van de site kunt bereiken

: Het activeren van sneltoetsen is afhankelijk van de browser die u gebruikt

 • In Internet Explorer, Chrome en oudere versies van Firefox: druk op de Alt-toets en de cijfer- of lettertoets volgens de lijst. Als u bijvoorbeeld de startpagina wilt bereiken, drukt u op Alt + 1.
 • In Firefox 3 en hoger: druk op Alt + Shift + nummer of letter in de lijst. Druk bijvoorbeeld op Alt + shift + 1 om naar de startpagina te gaan.