MEET UW BLOEDDRUK NAUWKEURIG, BEHEERS HET, LEEF LANGER!

Bijgewerkt: 17-10-2022 , Corporate Communications

Hart- en vaatziekten (HVZ) is wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak. Een verhoogde bloeddruk is verantwoordelijk voor meer dan 50% van de hart- en vaatziekten. In Amerika bijvoorbeeld heeft helaas meer dan een kwart van de volwassen vrouwen en vier op de tien volwassen mannen hypertensie en zijn de diagnose, behandeling en controle niet optimaal.

Wereld Hypertensie Dag is wereldwijd een belangrijke activiteit die in het leven is geroepen door de ‘World Hypertension League’ (WHL). Het is voor het eerst gehouden op 14 mei 2005, met als thema: Ken je cijfers!. ‘Wereld Hypertensie Dag’ was een doorslaand succes met 24 deelnemende landen, en is jaarlijks sindsdien een steeds groter evenement geworden.

Het evenement heeft als doel het publiek te informeren over het belang van meten van uw bloeddruk en de ernstige medische complicaties ervan, en om informatie te verstrekken over preventie, onderzoek en behandeling. Om dit te doen is de medewerking van zorgprofessionals, media, vrijwilligersorganisaties en de overheid in elk land nodig.

Dit jaar is het thema gericht op het bestrijden van lage bewustzijnspercentages wereldwijd, vooral in gebieden met lage- tot middeninkomens, en nauwkeurige bloeddrukmeetmethoden.

Daarom wordt u opgeroepen om uw bloeddruk nauwkeurig te meten, te beheersen om zo langer te leven!

Bronvermelding:

https://www.paho.org/en/campaigns/world-hypertension-day-2022