ONZE TOEKOMST IS IN EIGEN HAND - LATEN WE SAMEN VERDER GAAN

Bijgewerkt: 15-10-2021 , Corporate Communications

Collectieve actie is van cruciaal belang voor de bevordering van toegang tot handhygiëne.

Tijdens de COVID-19-pandemie is er veel aandacht besteed aan het belang van handen wassen. Deze internationale focus op handhygiëne was de katalysator voor de erkenning hiervan als een fundamenteel onderdeel van gezondheid en openbare veiligheid. Het thema van de Internationale Dag van het Handen Wassen 2021 is: "Onze toekomst is in eigen hand - laten we samen verder gaan". Met dit thema wordt iedereen opgeroepen om handhygiëne te bevorderen en het herinnert ons eraan om samen te werken om dit voor een ieder toegankelijk te maken.

De pandemie bracht grote verschillen aan het licht op het gebied van toegang tot voorzieningen voor handhygiëne. De Global Handwashing Partnership bevestigt dat wereldwijd 3 op de 10 mensen hun handen niet kon wassen, omdat ze niet beschikten over de nodige middelen. Het afgelopen jaar heeft de noodzaak van collectieve actie benadrukt om investeringen voor handhygiëne op te voeren, beleid te maken en programma's te verscherpen.

Geleidelijk aan gaat de wereld over tot een nieuwe wijze van leven. Om de bevordering van handhygiëne te versnellen, moeten wij met ons allen samen vooruit gaan. Op de Internationale Dag van het Handen Wassen 2021 doet de Global Handwashing Partnership een beroep op:

  • Overheden om nationale handhygiënestrategieën te ontwikkelen en deze te financieren. Zij moeten een combinatie zijn van beleid, regelgeving en gedragsveranderingsprogramma's.

  • Donoren om te investeren in hygiënestrategieën en onderzoek, evenals relevante programma's die gedragsverandering bevorderen en gewoonten op het gebied van handhygiëne stimuleren.

  • Bedrijven om bij te dragen aan sterke handhygiënesystemen door middel van onderzoek, beleid, financiering en innovatieve producten en faciliteiten. En om handhygiëne bij het personeel te bevorderen.

  • Onderzoekers om onderzoek te doen naar handhygiëne en complexe bevindingen te vertalen naar gebruiksvriendelijke richtlijnen en aanbevelingen voor uitvoerders.

  • Mensen om bewust te zijn van het belang van gedragsverandering bij handhygiëne als een essentieel onderdeel van gezondheid en ontwikkeling.

Bronvermelding

https://globalhandwashing.org (13 oktober 2021)